Ekonomi

Pandemia nuk godet lodrat. Rënie minimale e importeve gjatë nëntorit dhe për 11-mujorin

0

Tregu i lodrave rritet ndjeshëm gjatë periudhës së festave dhe një rritje të konsiderueshme e shënon sidomos gjatë muajve nëntor dhe dhjetor. Bazuar në të dhënat e Institutit të Statistikave “Scan Intelligence Unit”ka krahasuar importin e lodrave të muajit nëntor që nga viti 2005 deri në vitin 2020. Nga grafiku vëmë re se muajin nëntor i këtij viti, regjistron vlerën më të ulët ët importit të lodrave që prej vitit 2015, cka duket ët jetë rrjedhojë e pandemisë dhe krizës që ka prekur vendin, packa se impakti duket ët jetë mjaft i vogël.

Gjatë vitit 2019 shohim se vlerën më të madhe importi i lodrave e ka patur gjatë muajit Maj dhe Nëntor dhe vlerën më të të vogël të importit e kemi hasuar në muajin Janar dhe Shkurt.


Pavarësisht rënies së lehtë të nëntorit të këtij viti, vlera totale për 11-mujorin e këtij viti, regjistrohet në rënie mjaft të lehtë krahasuar me vitin paraardhësSipas grafikut rënia më e madhe krahasuar me vitin 2019 është në muajin Mars, Prill dhe Shtator dhe vlerën më të lartë e ka arritur në muajin Nëntor.

*Material i përgatitur nga SCAN INTEL. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

Rriten IHD, për herë të parë gjatë pandemisë. Në 237 mln euro në TIII, 7.2% rritje karahasuar me TII

Postimi mëparshëm

Potenciali i turizimit nautik në Shqipëri. BB: Shqipëria mund të rritet, por ka shumë pak vendankorime

Postimi vijues

Comments

Leave a reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.